" />

Udruzenje Roma EURO ROM Tuzla

NOTE: To use the advanced features of this site you need javascript turned on.

Pocetna arrow Novosti arrow Američka ambasada u BiH podržala projekat "Podrška romskim srednjoškolcima u Gradu Tuzla"

Blic Novosti

Postovani posjetioci u toku je KONKURS za dodjelu stipendija ucenicima romske nacionalne manjine koji su redovno upisani u srednje skole na podrucju Tuzlanskog kantona u skolskoj 2017/18 godini.

U okviru Projekta „Podrska Romima, ucenicima srednjih skola kroz stipendije, mentorstvo i tutorstvo“ koji se realizuje trecu godinu,a koji finansira i tehnicki podrzava Romski obrazovni fond (REF) a implementira Udruzenje Roma “Euro Rom” (u daljem tekstu: Udruzenje) objavljuju konkurs za dodjelu stipendija ucenicima romske nacionalne manjine koji redovno pohađaju trogodisnju ili cetvorogodisnju srednju skolu u skolskoj 2017/18 godini na podrucju Tuzlanskog kantona. Vise podataka o aktuelnom konkursu mozete pronaci na sljedecem linku: Konkurs 2017 .

 
Američka ambasada u BiH podržala projekat "Podrška romskim srednjoškolcima u Gradu Tuzla" PDF Ispis E-mail
Amra Caskic   
Petak, 24 August 2018

                "Podrška romskim srednjoškolcima   u Gradu Tuzla"

 

Dana 24.08.2018. godine u 11,00 sati prostorijama Udruženja Roma "Euro Rom" u Tuzli

održati će se press konferencija na kojoj su predstavljene aktivnosti projekta koji će trajati narednih 12 mjeseci 

                         

 

Projekat "Podrška romskim srednjoškolcima u Gradu Tuzla" je finansijski podrzan grantom Ministarstva vanjskih poslova Sjedinjenih Američkih Država putem Američke ambasade u Bosni i Hercegovini a implementira ga udružnje Roma „Euro Rom“. Cilj projekta je saradnja Roma i ne-romske omladine te jačanje i sticanje komunikacijskih vještina. Aktivni Romi u civilnom društvu će osigurati zaštitu prava Roma i učešće u lokalnim razvojnim procesima. Kroz ovaj projekat će se obuhvatiti korisnici programa stpendiranja mentorstva i tutorstva koje se realizovao prethodne tri godine , posebno oni koji redovno pohađaju srednju školu, da budu ključni facilitator u lokalnim zajednicama u smislu ostvarivanja ljudskih prava i civilnog društva. Radionicama i kampanjama u lokalnim zajednicama radićemo na poboljšanju uslova života sa posebnim naglaskom na edukaciji romske populacije na području Tuzle.Putem održavanje 15 radionica biti će obučeni da poštuju pravila i norme ponašanja i komunikacijske vještine. Radionice će se održati sa 5 grupa od 20 učenika, za svaku grupu koja se održava na 3 radionice. Planiramo i rad na jačanju mreže kroz akademsku podršku i saradnju sa romskim i ne-romskim učenicima koji su završili srednje obrazovanje. Ova aktivnost će se obaviti organizovanjem mjesečnih sastanaka sa mladima gdje ćemo napraviti politiku i strategiju za mlade ljude. Sljedeća aktivnost je održavanje okruglog stola pod nazivom "Položaj mladih u gradu Tuzli". Planirali smo najmanje dve lokalne akcije koje su organizovale sami mladi.Projekat traje 12 mjeseci, od 01.08. 2018. godine.
 
« Prethodna   Sljedeća »