" />

Udruzenje Roma EURO ROM Tuzla

NOTE: To use the advanced features of this site you need javascript turned on.

Pocetna arrow Novosti arrow Ukratko o nama

Blic Novosti

Postovani posjetioci u toku je KONKURS za dodjelu stipendija ucenicima romske nacionalne manjine koji su redovno upisani u srednje skole na podrucju Tuzlanskog kantona u skolskoj 2017/18 godini.

U okviru Projekta „Podrska Romima, ucenicima srednjih skola kroz stipendije, mentorstvo i tutorstvo“ koji se realizuje trecu godinu,a koji finansira i tehnicki podrzava Romski obrazovni fond (REF) a implementira Udruzenje Roma “Euro Rom” (u daljem tekstu: Udruzenje) objavljuju konkurs za dodjelu stipendija ucenicima romske nacionalne manjine koji redovno pohađaju trogodisnju ili cetvorogodisnju srednju skolu u skolskoj 2017/18 godini na podrucju Tuzlanskog kantona. Vise podataka o aktuelnom konkursu mozete pronaci na sljedecem linku: Konkurs 2017 .

 
Ukratko o nama PDF Ispis E-mail
Administrator   
Četvrtak, 26 April 2012
Uspjeh našeg udruženja leži u stalnoj komunikaciji sa korisnicima naših usluga, što nam omogućava identifikaciju njihovih potreba. "Mi smo tu zbog vas"!
Svrha našeg udruženja je: Okupljanje, upoznavanje i druženje građana romske nacionalnosti i porijekla, te članova njihovih porodica; saradnja sa romskim Udruženjima u BiH i izvan BiH, te sa humanitarnim organizacijama u inozemstvu, BiH i gradu Tuzli...

...ostvarivanje saradnje sa Romima koji se žele vratiti na svoje prijeratno prebivalište; posredovanje i oživljavanje saradnje na svim područjima života između grada u kome žive Romi i Roma koji žive u inozemstvu, a posebno aktiviranje Udruženja u privrednoj, kulturnoj, naučno-tehničkoj i sportskoj saradnji; briga o staračkim domaćinstvima; očuvanje romske kulture, tradicije jezika, uključujući i sportska druženja i takmičenja; briga o interesima Roma i njihovom zapošljavanju;
briga o interesima romskih preduzeća u Tuzli i šire, briga o školovanju i doškolovavanju romske populacije; uspostavljanje informativnog centra u okviru kojeg bi se ostvarila komunikaciona veza sa Romima u drugim zemljama i pojedincima u svijetu, a u cilju prikupljanja, transfera, skladištenja i obrade informacija iz domena rada Udruženja i ostalih oblasti interesantnih za Udruženje.

 
« Prethodna   Sljedeća »