" />

Udruzenje Roma EURO ROM Tuzla

NOTE: To use the advanced features of this site you need javascript turned on.

Pocetna arrow Novosti arrow Dobro došli na stranicu UR Euro Rom

Blic Novosti

Postovani posjetioci u toku je KONKURS za dodjelu stipendija ucenicima romske nacionalne manjine koji su redovno upisani u srednje skole na podrucju Tuzlanskog kantona u skolskoj 2017/18 godini.

U okviru Projekta „Podrska Romima, ucenicima srednjih skola kroz stipendije, mentorstvo i tutorstvo“ koji se realizuje trecu godinu,a koji finansira i tehnicki podrzava Romski obrazovni fond (REF) a implementira Udruzenje Roma “Euro Rom” (u daljem tekstu: Udruzenje) objavljuju konkurs za dodjelu stipendija ucenicima romske nacionalne manjine koji redovno pohađaju trogodisnju ili cetvorogodisnju srednju skolu u skolskoj 2017/18 godini na podrucju Tuzlanskog kantona. Vise podataka o aktuelnom konkursu mozete pronaci na sljedecem linku: Konkurs 2017 .

 
Dobro došli na stranicu UR Euro Rom PDF Ispis E-mail

Udruženje Roma «Euro Rom» je nevladina, nepolitička, vanstranačka organizacija koja je kao Nedzad Jusic takva registrovana u ministarstvu pravde tuzlanskog kantona 18. 02. 2004. godine.
Udruženje Roma «Euro Rom» djeluje na na područja TK s posebnim osvrtom na Općini Tuzla.  Udruženje kroz svoje aktivnosti: programima edukacije, pokretanjem inicijativa u saradnji sa romskim i neromskim nevladinim organizacijama zalaže se za bolju i bržu integraciju Roma u društvenu zajednicu.
Uspjeh našeg udruženja leži u stalnoj komunikaciji sa korisnicima naših usluga, što nam omogućava brzu identifikaciju njihovih potreba.

Naša Vizija je: Civilno društvo u kojem romski narod ima ravnopravnost u svakom segmentu! 


U rukovodstvu udruženja "Euro Rom" su  nadareni, obrazovani, kao  i visoko obrazovani Romi, a do sada smo sa uspjehom realizovali i realizujemo određene projekte, kao što su:

  • Običaji,kultura i tradicija Roma,
  • Radio emisije na romskom jeziku,
  • Podrška romskoj djeci u redovnom obrazovanju,

  • Implementiran je projekat u partnerstvu sa romskim organizacijama iz Kalesije i Poljica, projekat “Edukacija romskih roditelja o značaju obrazovanja” na općinama Kalesija i Lukavac MZ “POLJICE” Svatovac.
  • Implementirali smo projekat pod nazivom «Razvoj romske zajednice na području općine Gradačac sa posebnim osvrtom na naselje Požarike»,
  • Jačanje kapaciteta romskih aktivista

  • Aktivizmom do prava
  • Budženje svijesti o ravnopravnosti spolova u romskoj zajednici
  • Romi i Izbori
 
« Prethodna   Sljedeća »